Максуел и съпругата му пристигат на о. Нова Каледония преди

...
 Максуел и съпругата му пристигат на о. Нова Каледония преди
Коментари Харесай

„Беше твърде опасно, за да напуснем острова“: Двойка остава блокирана в Нова Каледония

 

Максуел и брачната половинка му идват на о. Нова Каледония преди близо 2 седмици, с цел да прекарат първата си отмора без деца, откогато са станали родители. Романтичното бягство на двойката обаче се трансформира в капан, откакто във френската територия избухнаха смъртоносни протести, провокирани от изборните промени в националното държавно управление.

„ Беше прекомерно рисково, с цел да напуснем острова. Имаше барикади, протести, магазините бяха разграбени, изгорени до основи. От предградието покрай нас на процедура не е останало нищо “, споделя Максуел пред Си Ен Ен.

В хотела, в който са отседнали, храната и медикаментите са на изчерпване, споделя още той, и не се знае по кое време ще дойде помощ.

 Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили  Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “ 3 мин. Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “  Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас? 3 мин. Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас?  Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили  Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “ 3 мин. Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “  Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас? 3 мин. Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас?

Евакуацията на непознати жители е спряна в четвъртък, 23 май, поради идването на френския президент Еманюел Макрон за договаряния.

„ Имаме хора, на които са свършили медикаментите. Хората нямат храна.  Други австралийци, които са блокирани, би трябвало да търсят кокосови орехи, с цел да се хранят “, споделя още Максуел.

Сега двойката и други задгранични жители, блокирани на острова, обезверено се пробват да намерят път към дома, защото комерсиалните полети са анулирани, а главното интернационално летище е затворено.

   View this post on Instagram

A post shared by Tiffo (@tiffo012)

„ Нашето посолство се изгуби още първия ден и едвам нощес за първи път се чухме с тях, с цел да се обадим за помощ. Разочаровани сме от всичко това. Това, на което се надявам, е че нашето държавно управление ще ни изтегля неотложно “, споделя той.

Демонстранти нападнаха полицейски сектори с брадви и тежки муниции

Австралия и Нова Зеландия започнаха да изпращат държавни самолети за евакуация на жителите от вторник, 21 май.

Австралийското посолство в Нова Каледония заяви във Фейсбук, че 108 австралийци и други туристи са били сполучливо превозени от острова до Бризбейн с два полета във вторник.

„ Продължаваме да работим с сътрудниците, с цел да подкрепим заминаването на всички австралийци, които желаят да изоставен “, се споделя в обявата.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР